De laatste AKM-vergadering van 2016 vond plaats op donderdag 15 december Het eerste deel was een gezamenlijke vergadering met de Wijkkerkenraad. Hierin werd gesproken over 2 aanvragen aan de Algemene Kerkenraad. De eerste betrof in het kader van het Vitaliseringsfonds het project “Kijken met andere ogen”. Het doel van het project is de maatschappelijke rol van de kerk in haar directe leefomgeving te versterken. Er zal gezocht worden naar passende vormen van kerkelijke presentie in de toekomst, de Merenwijk dient daarbij als pilot voor de andere wijkgemeenten. Thema’s zijn: ouderen, tweedeling en integratie, en spiritualiteit. Kort daarna kwam het heugelijke bericht van de Algemene Kerkenraad, dat het project voor 2 jaar is goedgekeurd. Een benoemingscommissie gaat op zoek naar een onderzoeker / kerkelijk werker, die als “pionier” het project gaat uitvoeren.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Een tweede aanvraag betrof in het kader van overgangsregeling de vervanging van Peet Valstar. Ook deze aanvraag is intussen goedgekeurd, zodat op korte termijn een opvolger gezocht kan worden. Tenslotte is ook de aanvraag voor het Allerzielenproject in 2017 gehonoreerd.

Clusters 
De AKM heeft haar waardering uitgesproken voor de nieuwe website van de Regenboog, die up to date is. Het cluster Leren heeft 2 bijeenkomsten georganiseerd, waarbij als belangrijkste probleem de geringe interesse voor de basiscatechese is gesignaleerd. Naast het bestaande aanbod binnen dit cluster zal ds. Hans Snoek in het voorjaar van 2017 een leerhuis aanbieden. Ds. Hans Snoek zal in 2017 als vaste gastvoorganger voor het eerst op zondag 5 februari voorgaan.
Binnen het cluster Omzien naar Elkaar is vanuit het Milieufonds een bedrag voor meubels en stoelen voor het project van Astrid Delleman in Nicaragua toegekend. Binnen het cluster Vieren is gesproken over de viering van 15 januari in het teken van de Groene Kerk, de te verwachten nieuwe doopschaal en de vleugel van de organist.

Organisatie
Om de financiële tekorten te reduceren zijn alle niet-betalende ontvangers van het Bulletin aangeschreven; als gevolg hiervan kunnen de portokosten drastisch verlaagd worden. De organisatie  en de inhoud van de avond van 7 februari zijn besproken, wanneer bisschop Van den Hende de Regenboog bezoekt. Het RK Vicariaat neemt de organisatie voor deze avond op zich. Het collecterooster van 2017 is goedgekeurd. Na de vergadering werd een kerstverhaal voorgelezen, en een glas Glühwein gedronken! In 2017 zal de Regenboog weer bruisen van de activiteiten, die de vitaliteit van onze oecumenische geloofsgemeenschap zullen versterken.

Ofschoon bij het lezen van dit artikel het jaar 2017 al weer een maand gevorderd is, wens ik u namens de AKM een gelukkig, gezegend en zalig Nieuwjaar toe!
Piet Pouw, voorzitter